News and comments from Balad al Sham

Thursday, September 6, 2007

Gravsten på 249 sider

Det har taget sin tid. Og vi kender jo godt konklusionen i forvejen. Men nu er det officielt. Israels aggression mod Libanon i fjor var en forbrydelse og en utilsløret massakre mod civilbefolkningen.

Det fremgår klart, efter at Human Rights Watch netop har udgivet deres rapport om de civile dødsfald under julikrigen. Her følger nogle korte kendsgerninger fra rapporten:

  • Mindst 1.109 libanesiske civile blev dræbt af Israel. (Til sammenligning kan det nævnes, at HRW i en anden ny rapport dokumenterer, at Hizbollah under samme krig slog 43 israelske civile ihjel.)
  • Ud af de 500 dødsfald, som HRW undersøgte, var mindst 300 kvinder eller børn.
  • Israelske fly bombarderede med overlæg civile køretøjer med flygtende libanesere.
  • Israel bombarderede bygninger, der husede nødhjælpsorganisationer og skoler. Årsag: de har tilknytning til Hizbollah.
  • HRW afviser Israels påstand om, at civile dødsfald skyldes, at Hizbollah har brugt civile som "menneskeligt skjold".

Det er mildt sagt ikke nyheder, men nu er det (igen) blevet slået fast med syvtommersøm, at Israels aggression var en regulær massakre mod almindelige libanesere. De libanesiske martyrer fik, inden de døde, en afvisning af hjælp fra Vesten. USA forhindrede som bekendt, at FN fordømte Israels aggression. Og på konferencen den 26. juli var det alene USA, Storbritannien, Israel og - ja! - Danmark, der fik afværget en våbenhvile. Hensigten var klar: de israelske generaler skulle have mere tid til at slå endnu flere libanesere ihjel.

Nu har de døde libanesere så fået sig en gravsten på 249 sider af Human Rights Watch. Og de israelske generaler - og den danske regering, der hjalp dem med at myrde libaneserne - har fået en skamstøtte til evig skændsel og vanære.

No comments: