News and comments from Balad al Sham

Friday, January 11, 2008

Familien Fayadh er blevet myrdet


Klokken var 8.30 da kampvognen affyrede sin granat. Projektilet ramte sit mål. Det gjorde de næste to granater også. Indbyggerne i huset, der var blevet bombet af granaterne, forsøgte at flygte ud gennem hoveddøren. De forsøgte at redde det nøgne liv. Ubevæbnede og angste. Hvad har de tænkt, da deres hus var ved at falde sammen om ørerne på dem? Vi ved det ikke. Men vi ved, at den 59-årige kvinde, hendes 22-årige datter og 18-årige nevø blev mejet ned, da de forsøgte at flygte. Kort forinden havde kvindens 32-årige søn fået sin krop revet itu af granatsplinterne. Da de overlevende nåede hoveddøren blev de dræbt af skud i brystregionen. De havde ikke en chance.

Det var familien Fayadh. Den israelske hær, som massakrerede familien i deres hjem, var ude på en mission for at likvidere den 28-årige Sami Hamdan 'Abdul Rahim Fayadh - den 59-årige kvindes søn. Han blev dræbt af en af granaterne. Israelerne slog ham ihjel fordi han var medlem af Al-Quds brigaderne - den væbnede fløj af Islamisk Jihad. Måske var han skyldig i en forbrydelse, det ved vi ikke. Måske var han uskyldig. Ingen dom vil nogensinde blive fældet, for han er død nu. Hans familie måtte også undgælde for det udestående, den israelske hær havde med ham. Så nu er fem familiemedlemmer døde, hvoraf den ene - måske - var skyldig i en forbrydelse. Resultatet står tilbage: familien Fayadh er blevet myrdet af det israelske militær. Mordet - eller massakren - fandt sted 3. januar i landsbyen al-Qarara i den sydlige del af Gazastriben.

Efter at det israelske militær havde såret yderligere 12 civile palæstinensere med granatsplinter, herunder fem børn, ødelagt et 237 år gammelt hus og raseret 125.000 kvadratmeter landbrugsjord med oliventræer og grøntsager, trak de sig tilbage ved 22-tiden.

Jeg har ikke noget billede af familien Fayadh, så jeg indsætter et foto af et af de huse, den israelske hær ødelagde i al-Qarara 3. januar. I øvrigt henviser jeg til det palæstinensiske center for menneskerettigheder, der hver uge dokumenterer Israelske krigsforbrydelser, massakrer og overgreb i de besatte områder - de har også dokumenteret mordet på familien Fayadh.

No comments: