News and comments from Balad al Sham

Wednesday, July 25, 2007

Hvornår skal jeg i fængsel?

Ja, så skulle det komme så vidt. Her fra Mellemøsten prøver jeg efter bedste evne at følge med i, hvad der sker i Danmark. Jeg kan forstå, at Enhedslistens folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid er kommet temmelig meget i vælten (igen), efter at hun har udtrykt forståelse for, at irakerne kæmper imod besættelsestropperne i Irak - herunder de danske.

Tilsyneladende er der en del i Danmark - ikke mindst på redaktionsgangene og på Christiansborg - der har fået morgenkrydderen galt i halsen over denne udmelding.

Hvad havde disse herrer og damer egentlig forestillet sig? At Danmark bare kunne valse ned og besætte Mesopotamien sammen med Bush og Blair - uden at irakerne ville gøre modstand? At en ulovlig krig ikke ville afføde vrede blandt irakerne? Og at det ville være ufarligt at gå i krig?

Naturligvis har et besat, udbombet og undertrykt folk da ret til at gøre modstand og angribe de besættelsestropper, der befinder sig i landet. Det gælder uanset om der er tale om Irland 1916, Frankrig 1943, Vietnam 1969, Libanon 2006 eller Irak 2007.

Jeg kan se, at en konservativ politiker, der hedder Rasmus Jarlov, sågar har meldt Abdol-Hamid til politiet for at sige, at irakerne har ret til at kæmpe imod de udenlandske tropper, der har slået op imod en million irakere ihjel. Her har vi at gøre med en helt særlig form for logik, der hedder, at vi naturligvis har ret til at besætte et andet land og slå civilbefolkningen ihjel, men de har ikke ret til at gøre modstand - og ingen har ret til at sige, at et besat folk har ret til væbnet modstand. Ja, sådan er der så meget.

Jeg ved egentlig ikke, hvad Asmaa Abdol-Hamid mener, og hvad hun har sagt.
Men selvfølgelig har irakerne da ret til at gribe til våben imod de udenlandske tropper, der befinder sig i landet. Og Asmaa eller ej - de vil fortsætte med at gøre det indtil tropperne er væk. Det er derfor krigsfløjen i Folketingets ansvar, når danske soldater bliver såret eller dræbt i kamp mod irakiske modstandsgrupper.

Hvis man er skal i fængsel for at støtte irakernes legitime modstandskamp, ja så skal der altså sendes en del politianmeldelser ud. Og send bare en til mig også.

No comments: