News and comments from Balad al Sham

Tuesday, July 10, 2007

Petra er et vidunder

Lige et indlæg, der ikke handler om krig, bomber, besættelse, tortur eller andre af de genvordigheder, som Mellemøstens korrupte ledere og koloniherrerne i Washington, London og Bruxelles udsætter folkene for.

Petra er nemlig blevet udråbt til at være et af verdens syv nye vidundere. Det er det eneste "nye" vidunder i Mellemøsten. Petra vandt - sammen med seks andre "vidundere" - en global afstemning om at være blandt en ny samling vidundere. Pyramiderne i Egypten deltog ikke i konkurrencen, da de jo er en del af de "gamle" vidundere.

De seks andre vidundere er den kinesiske mur, Taj Mahal (Indien), Colosseum (Italien), Jesus-statuen i Rio (det mest uforståelige valg på listen), Manchu Picchu (Peru) og Maya-byen Chichen Itza (Mexico).

Petra vandt en andenplads, og er dermed kun overgået af den kinesiske mur som verdensvidunder.

Personligt kan jeg kun anbefale alle, der rejser i Mellemøsten, til at tage forbi Petra (som liger i Jordan, hvis nogen skulle være i tvivl) - det er virkelig et fantastisk sted.

Her i Amman blev udnævnelsen, der blev offentliggjort klokken to om natten, fejret med kanonskud, fyrværkeri, dyttende biler, traditionel dans og masser af jordanske flag. Som havde Jordan vundet VM i fodbold - hvilket aldrig kommer til at ske.

No comments: